Boken Bomullssystrar trycks i november och släpps i början av december. Och Du är varmt välkommen på bokmingel i Uppsala, 5 december klockan 15, på Övre Slottsgatan 6, in på gården. Anmäl dig här.

Vintern 2019 hjälpte mina skrivvänner Sofia Sivertsdotter och Anna Hansdotter mig förstå att Bomullsystrarna Thea och Toves röster behövde komma fram ur mitt hjärta. Tänk filmen Sliding Doors, sa Anna. Det gjorde jag och orden forsade fram som en virvlande hälsingeälv. Så mycket vatten har runnit under broarna, så många spångar har jag balanserat på, så många meningar har skrivits, strykts och redigerats under dem nästan tre år som passerat. Ett uppdämt flöde av meningar fick sitt utlopp i ordhavet.

Det är författaren som skriver men utan alla runtomkring blir det ingen bra bok. Den behöver stötas och blötas, ifrågasättas och ändras. Det är en process som fascinerar mig. Tänk att ord kan forma meningar på så många olika vis. Det är som att brodera med silkegarn i alla dess färger, eller bomullsgarn, rent utav.

Jag haft förmånen att ha två fantastiska lektörer, Sofia Ymén och Katrine Hamori. De har hjälpt mig att hitta röda tråden och se nya vinklingar. Du som läser detta kan vara en av mina provläsare. För det är jag djupt tacksam. Varje kommentar har varit guld värd.

Ta sedan illustrationerna i boken; jag blir glad så att jag gråter när jag tittar på dem. Om jag har skrivit Thea och Tove till liv har Odette Lager målat dem till liv i en värld som bara kan anas.

Häromdagen lyssnade jag på en podd om mod och sårbarhet. Den här boken har kommit till i både och. Den har flödat från mitt hjärta ur sorgen efter flickorna som dog alldeles för tidigt. Den är skriven för den som varit med om något liknande eller känner någon som varit det. Jag vet att den behöver nå ut till dig som vill känna hopp, glädje och få tröst i din egen sorg eller bara vill läsa en berättelse om två systrar som inte fick leva men som kom till liv i orden.

Jag älskar att skriva, att sälja glasögon är inga problem men att sälja mina egna böcker, det är inte lika lätt.

Så…jag behöver din hjälp:

Förbeställ boken här:

Kom på release.

Hjälp mig sprida info på sociala medier och berätta om boken för dina vänner.

Foto: Malin Alm Berglund

Pin It on Pinterest

Share This