Cirklarna sluts…

…när jag lyssnar efter orden…

Livet är som en resa

Bomullssystrar

Minnet av tvillingflickornas död är knivskarp. 
”Ja, de är döda”, säger hon medan hon sakta stänger av och tar bort ultraljudet från min mage.

Baksidestext

Anki Palm verbaliserar sorgen när det otänkbara ändå händer och låter sina högt saknade tvillingdöttrar återuppstå i orden. Som ett steg i sorgeprocessen, och högst medveten om verklighetens förlust, tillåter hon sig själv att möta sina döttrar genom att skapa nya minnen som inkluderar dem. Det finns många vägar genom sorgen, Anki visar på en när hon på ett mycket ömsint vis förmedlar sin historia. Med den vill hon inspirera läsaren att hitta ett nytt sätt att lyssna efter orden från dem som är saknade men aldrig glömda.   

Röster om boken:

Sofia Ymén, författare och bokens lektör: Anki tar dig i handen och drar dig upp när det är som mörkast. Hon får dig att förstå att du inte är ensam. En mycket berörande berättelse om vikten av att värna minnet av dem som fattas oss, men samtidigt att leva och känna hopp.

Odette Lager, bokens grafiska formgivare och illustratör: Min upplevelse är att Ankis bok egentligen inte handlar om sorg utan om vägar in till friheten inom oss själva. Hon förmedlar att det är ok att leva vidare med framtidstro trots, eller kanske på grund av, de förluster vi upplever i livet. 

Psykoterapeuten Maj-Britt Lindahl: Det som i mångas ögon skulle stämplas som en flyktmanöver, det gör Anki till en livlina som hjälper henne att hantera sorgen och att utveckla sig vidare. Hon gör något konstruktivt av katastrofen. För mig känns det som om Ankis upplevelser går direkt ner på papperet och in i hjärtat, som om ord och upplevelser är ett.

Prästen Carin Åblad Lundström: Anki Palms ärende är att förmedla hopp, gemenskap och syskonskap. Eftersom hon själv varit i kris, tagit sig ur den och skapat förutsättningar för ett livskraftigt liv visar hon på vägar till hopp ur förtvivlan när hon tog sig an den, såg och löste de livsproblem som uppstod. Hennes bok kan vara den oväntade hjälpen, en hand att hålla i för den som drabbats eller bara är nyfiken att läsa. Hon har den enskilda människans perspektiv, inte psykologens, sociologens eller till exempel läkarens. 

 

Min första bok ”Öga för kropp och stil”

”Öga för kropp och stil” är en annorlunda stilbok…”

Baksidestext

Vet du vilken glasögonform som passar ditt ansikte? Hör du till dem som inte riktigt hittat rätt i garderoben och kanske inte är helt nöjd med din kropp? Har du svårt att hitta klädstilar du trivs i? Om svaret är ja, läs min bok Öga för kropp & stil – bejaka och förstärk ditt uttryck. ​

Beställ boken här eller hos Uppsala Bokhandel och Bokus. Den finns också att låna på bibliotek.  Har du en läsnedsättning kan du beställa boken här

Så här beskrivs boken:

”Öga för kropp och stil av Anki Palm är en annorlunda stilbok för kvinnor över 40. Förutom att ge inspiration till att förenkla sin garderob och hitta kläder man passar i, så tar boken också upp olika sätt att tänka positivt om kroppen som faktiskt bär en genom livet. Ett stort avsnitt handlar om ögon och glasögon eftersom författaren även arbetar som optiker. 

​Öga för kropp & stil – bejaka och förstärk ditt uttryck är en ”ta fram mig”-bok som handlar om vägar till ett ännu bättre öga för kropp och stil än vad du redan har. Börja där du är och se allt klarare:

Öga: Ta reda på vad dina ögon faktiskt behöver. Eftersom författaren är optiker sedan många år får du många bra tips.
Kropp: Se vägar till självbejakande och kroppskännedom. Både psykolog och olika kroppsterapeuter ger dig råd.
Stil: Hitta din alldeles egna självbejakande stil utanför trenderna.  Stilexperten, frisören, hudterapeuten och guldsmeden och optikern hjälper dig.

"Öga för kropp och stil"

Pin It on Pinterest

Share This