Vad säger omvärlden?

Media och press

Livet är som en resa

Bokrecensioner

Två böcker har det blivit hittills

Kanske blir det fler…
Läs recensionerna nedan på de två jag redan har skrivit.

Öga för kropp & stil

”Öga för kropp och stil av Anki Palm är en annorlunda stilbok för kvinnor över 40. Förutom att ge inspiration till att förenkla sin garderob och hitta kläder man passar i, så tar boken också upp olika sätt att tänka positivt om kroppen som faktiskt bär en genom livet. Ett stort avsnitt handlar om ögon och glasögon eftersom författaren även arbetar som optiker.” Med hjälp av Anki Palms bok kommer du ut ur garderoben som den du är och vill vara.”

@villivonkansbooks recenserar:
”Lockas du av tanken att bejaka din kropp och känna dig vacker och tillfreds med kläder, glasögon och smycken? I denna bok kan du se din röda tråd bli tydligare. Öga för kropp & stil är en lättillgänglig och inspirerande bok om att hitta sin egen stil, både vad gäller klädstil och vilken typ av glasögon som ska väljas. Den är indelad i två delar, den första en inspirationsdel och den andra en gör det själv del. Det finns råd och tips om hur man vet vilken stil man ska bära, hur man rensar i garderoben, hur man väljer bågar och hur man blir kroppsljud. Den inspirerar att tänka till lite om garderoben och vad jag har för kläder, jag är bra på att rensa den annars med, men ska följa boken och göra en ordentlig rensning nu. Är kul att få lite nya tankar runt detta med boken. Boken är väldigt trevlig och jag gillar att en stor del ägnas åt glasögon och synfel, då jag sen ung haft glasögon. Det märks att författaren brinner för detta med glasögon, hennes entusiasm smittar i boken. Det enda jag önskat lite mer av är, hur man kan jobba mer för att bli kroppsnöjd, de tipsen hade gärna fått gå mer på djupet och vara mer ingående.”

Läs om mig och Öga för kropp & stil på bloggen Rensa ut.

Stilexperten Katarina Althin skriver om boken.

​Boken Öga för kropp och stil är omnämnd i Året Runt.

Intervju om glasögonformer i M-magasin. (Skickar pdf av artikeln på begäran)

​Jesper Holm har illustrerat boken Öga för kropp & stil. Se här. 

Lyssna till intervju i Optikerpodden

Optikerkollegerna skriver om boken. Läs här.

Bomullssystrar

Röster om boken: 

Sofia Ymén, författare och bokens lektör: Anki tar dig i handen och drar dig upp när det är som mörkast. Hon får dig att förstå att du inte är ensam. En mycket berörande berättelse om vikten av att värna minnet av dem som fattas oss, men samtidigt att leva och känna hopp.

Odette Lager, bokens grafiska formgivare och illustratör: Min upplevelse är att Ankis bok egentligen inte handlar om sorg utan om vägar in till friheten inom oss själva. Hon förmedlar att det är ok att leva vidare med framtidstro trots, eller kanske på grund av, de förluster vi upplever i livet.

Psykoterapeuten Maj-Britt Lindahl: Det som i mångas ögon skulle stämplas som en flyktmanöver, det gör Anki till en livlina som hjälper henne att hantera sorgen och att utveckla sig vidare. Hon gör något konstruktivt av katastrofen. För mig känns det som om Ankis upplevelser går direkt ner på papperet och in i hjärtat, som om ord och upplevelser är ett.

Prästen Carin Åblad Lundström: Anki Palms ärende är att förmedla hopp, gemenskap och syskonskap. Eftersom hon själv varit i kris, tagit sig ur den och skapat förutsättningar för ett livskraftigt liv visar hon på vägar till hopp ur förtvivlan när hon tog sig an den, såg och löste de livsproblem som uppstod. Hennes bok kan vara den oväntade hjälpen, en hand att hålla i för den som drabbats eller bara är nyfiken att läsa. Hon har den enskilda människans perspektiv, inte psykologens, sociologens eller till exempel läkarens.

Pressbilder nedan

Kontakt

ANKI PALM

E-POST info@ankipalm.se

Senaste ”Ord & tankar”

MOD ATT LÄSA

Det krävs mod av läsaren att läsa boken Bomullssystrar. En bekant uttryckte det till och med så...

läs mer

Krönika

Pin It on Pinterest

Share This