Det är gryningsljus utanför fönstret och jag har sovit ovanligt länge. Kroppen ropar efter vila. Hjärnan med. Och jag tänker lyssna. Har varit uppe i skrivar-varv bra länge nu. Jag älskar det men blir samtidigt utmattad av detsamma. Det är väl så det är för kreativa själar. Vi går in i projekt med hull och hår och vill inte lämna det alls. Det är ju så kul men till slut blir det ett måste. Jag vet att många känner igen sig i det. Det är som att riskera att gå in i väggen med ett leende. Inte bra. Till slut kommer det nödvändiga viloläget i kapp.

Det finns ett Instagram-konto och hemsida som heter Brodera ut texten. En av de första brodyrerna jag såg därifrån var denna:

Visst är citatet bra. Jag ler när jag läser det. Och vilar.

Olika tecken, då vad menar jag. Igår fick jag reda på från förlaget att de inte kommer att kunna ge ut boken Bomullssystrar på det datum som officiellt var planerat. Det förskjuts. Kanske blir det den 23 december, kanske blir det i januari, kanske… man vet inte. Det är pappersbrist i Europa ja kanske i hela världen. Lägg till en c-situation som växlar och transporter som tar längre tid. Att man lyckades få fram de första 100 böckerna till bokreleasen inser jag i efterhand var en bedrift. Och de böckerna är sålda. Har även en lista på beställningar på boken.

Först blev jag ledsen över att böckerna inte skulle komma före jul. Jag menar det är ju till jul man säljer böcker. Sedan undrade jag om det ändå inte kunde komma något positivt ur det. Så pratade jag med Odette, min illustratör. Vi kom fram till att det här går att göra något bra av. Fram på nyåret blir det därför ännu en vernissage av hennes Fine Art Prints ur boken och release 2.0. i mindre format och kanske på Rediviva. Oavsett om du var med på första releasen eller inte är du välkommen, förutsatt c-läget förstås.

Men innan det ska den här författaren och optikern ta tecknen på allvar och vila.

Så kul att du följer mig här.

Njut av julen. Det ska jag. Ingen stress.

Pin It on Pinterest

Share This