Det är tidig morgon och jag har svårt att somna om. Än lyser ljuset med sin frånvaro. I huset är det alldeles tyst. Utanför fönstret viner vinden i tallarna. Jag går runt i den mörka lägenheten och tittar ut. Stjärnorna på himlen glimmar så där som de kan göra på film.

Ljudet av en bil mot asfalten hörs längre bort. Det är fler än jag som är vakna. Så klart. Någonstans på klotet finns det alltid människor som vaknat ur sin sömn och undrar hur dagen ska bli. Kommer löften att infrias. Lever hoppet till kvällen. Gråter barn i sömnen. Finns det tillit till livet så det räcker till mig med.

Innan jag går upp för att skriva några ord ligger jag och funderar på det här med att bli klar. Blir jag någonsin det? Boken om våra flickor är skriven. Den är på tryck. Och snart är det boksläpp med Anna-Karin, Ako, som modererar och sjunger, bubbel upphällda i glasen och böcker så långt ögat kan nå. Därtill vernissage av Odette Lagers skira och vackra illustrationer ur boken. Jag vet redan nu att timmarna kommer att flyga i väg och att jag kommer att sitta i soffan hemma efteråt nöjd lik en katt som spinner.

Men är jag färdig med boken? Jo då, det är jag. Punkten är satt och jag kan inte göra något mer förutom att hoppas att den landar hos den som ur sitt perspektiv och behov behöver den. Nu har jag skrivit klart för min skull. Mina cirklar är slutna.

I mellandagarna fyller jag 60. Det känns både bra och märkligt. Det är många år i livet och jag hoppas på många fler. Och en sak är säker: Jag ska fira dagen i lugn och ro. Jag behöver det efter den intensiva skrivperioden som varit. Nu ska jag utforska ett lugnare tempo en makligare takt och tomglo ut genom fönstret. Hur det nu ska gå till? Jag vet inte riktigt hur man gör.

Men först blir det boksläpp på Öfvre Slottsgatan 6 in på gården, andra advent, den 5 december klockan 15-17. Du är välkommen. Anmäl dig till mig, på Facebook eller per mail.

PS.

Och funderar du på 60-årspresent till jubilaren vet jag vad hon blir mest glad över. Köp och sprid hennes bok till den du tror kan ha glädje och tröst av den. DS

Foto: Lisbet Spörndly. Styling: Madeleine Gesar

Pin It on Pinterest

Share This